dimarts, 31 d’agost del 2010

La setena edició d'Art al Vent congrega 115 artistes de 25 països diferents


“Si Cannes és el referent del cine, Gata ho és en l'àmbit de l'art contemporani”

La setena edició d'Art al Vent, una multitudinària mostra d'art contemporani a l'aire lliure -la base material de la qual són els grans llenços de tèxtil que es pengen dels balcons del nucli de la població de Gata de Gorgos- ha batut enguany el seu propi rècord en aconseguir convocar 115 artistes (en 2009 hi van participar 75 creadors) procedents de 25 països diferents. La iniciativa, sorgida de la col•laboració de l'Escola de Plàstica Experimental A. Vives i la Regidoria de Cultura de Gata –i el suport de la Diputació d'Alacant en l'edició del catàleg de la mostra-, ha tornat a inundar de colorit i d'una infinitat d'expressions artístiques inèdites els carrers de la Bassa i, com a novetat, de la Duquessa d'Almodovar del municipi. Art al Vent VII pot visitar-se entre el 21 d’agost i el 12 de setembre.

En la presentació de l’edició de 2010 d'Art al Vent, la edil de Cultura, Mª Jesús Salvà, i el coordinador i professor de l'Escola de Plàstica Experimental A. Vives, Josep Ginestar, van destacat les dimensions adquirides pel projecte al llarg de la seua trajectòria de set anys i van posar en relleu el caràcter internacional de la proposta, que ha aconseguit captivar artistes de tot el món. En auqesta ocasió, per a demostrar que l'art, efectivament, no té fronteres, representants d'Alemanya, Argentina, Àustria, Bèlgica, Brasil, Colòmbia, Cuba, Egipte, Espanya, Estats Units, França, Finlàndia, Gran Bretanya, Haití, Holanda, Itàlia, Iraq, Macedònia, el Marroc, Mèxic, Polònia, Portugal, Puerto Rico, Suècia i Veneçuela han participat en Art al Vent amb els seus llenços de més de dos metres de longitud (cedits enguany per l'empresa Ale-Hop), que durant un mes decoraran les façanes del nucli antic de Gata -imitant la centenària tradició de guarnir els balcons durant les festes patronals-.
Josep Ginestar ha insistit en el fet que Art al Vent s'ha erigit “en una de les manifestacions d'art contemporani més importants de l'àmbit valencià, i fins i tot nacional”. Una proposta eminentment cultural que, a més, “conté un gran potencial turístic per a la localitat de Gata”. Així mateix, el coordinador de l'Escola de Plàstica Experimental A. Vives, els alumnes de la qual, com ve sent habitual, també han presentat les seues obres en aquesta edició, ha assenyalat que Art al Vent “suposa una oportunitat inigualable a l'abast dels artistes per a compartir i intercanviar experiències amb altres creadors i experimentar noves idees”. De fet, ha apuntat Ginestar, “els artistes d'Art al Vent participen en la iniciativa de manera completament altruista, però la proposta els resulta molt atractiva per les seues característiques i dimensions”. “Si Cannes és el referent del cine, Gata ho és en l'àmbit de l'art contemporani i Art al Vent ja és per a molts artistes, amb currículums destacables alguns, una cita ineludible reconeguda a nivell internacional”, ha afirmat.

Respecte a les característiques de les propostes artístiques, que, una vegada més, han sorprés el públic i reclamen el seu paper actiu en la interpretació final de les obres, una “amplíssima diversitat tècnica i també temàtica” es desplega en les balconades gateres. Pintura acrílica, brodats o collage, entre les més previsibles opcions tècniques, i missatges crítics, suggeriments principalment estètics o traces expressionistes, entre la varietat de temes, són només alguns dels recursos amb què els carrers de Gata han aconseguit convertir-se en una enorme sala d'exposicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada