divendres, 10 de setembre del 2010

Art al Vent VII podrà visitar-se durant quatre dies més

La mostra continuarà exposada als carrers de Gata fins al 16 de setembre

La setena edició d’Art al Vent VII s’acomiadarà el proper dijous 16 de setembre. Davant l’èxit registrat enguany per aquesta mostra d’art contemporani -que té com a escenari els carrers de la Bassa i de la Duquessa d’Almodóvar de Gata de Gorgos-, els organitzadors, el consistori gater i l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives, han decidit ampliar el termini d’exposició durant quatre dies mes. La insistència dels comerciants de Gata, que han reconegut la utilitat de la iniciativa com a punt d’atracció turística, i el nombrós públic que ha visitat la mostra des de la inauguració, el passat 21 d’agost, han motivat l’ajornament de la cloenda d’Art al Vent.

Concretament, el dia de l’obertura de la mostra, alguns dels empresaris de la zona tancaren les portes dels negocis una hora més tard de l’horari habitual a causa a l’afluència massiva de clients que aprofitaren la visita a Art al Vent per a fer la compra. Al llarg de les tres setmanes de duració de l’exposició, el tràfec de visitants ha sigut continu, la qual cosa ha afavorit els comerciants. D’una altra banda, l’èxit d’aquesta iniciativa cultural ja ha despertat entre alguns comerciants, i també entre visitants, la reivindicació que, durant el període d’exposició, es tanquen al trànsit de vehicles els carrers de la Bassa i de la Duquessa d’Almodóvar. “És un perill, has d’estar mirant les obres i pendent dels cotxes, quasi m’arreplega una moto. Absorts com estem mirant les obres, no t’adones que estàs caminant pel mig d´un carrer”, comentava un dels espectadors d’Art al Vent VII. I és que cal tenir en compte que el carrer de la Bassa és una de les eixides cap a Xaló.

En aquesta edició han participat 115 artistes de 25 nacionalitats diferents que han mostrat als carrers de Gata les seues propostes artístiques plasmades en llenços de la grandària d’un cobertor i penjats en els balcons de les cases. En aquesta ocasió s’ha comptat amb la col·laboració de l’empresa ALE-HOP, que ha donat les teles i una de les vaques característiques que són imatge de la marca. Transformada pels alumnes de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata, la vaca d’ALE-HOP ha presidit l’entrada d’Art al Vent VII i, com a anècdota, ha estat una de les intervencions més fotografiada.

Organitzadors i visitants coincideixen a afirmar que enguany ha estat una de les intervencions més exitoses d’Art al Vent i que el nivell ha augmentat moltíssim respecte les edicions anteriors. La qual cosa, encoratja els responsables de la mostra a continuar treballant en anys successius per a consolidar la mostra.

Concretament, el director de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives, Josep Pedrós Ginestar, ha expressat que considera aquesta edició “com la millor fins ara per la qualitat de les obres, el nombre dels treballs presentats, la quantitat de països però, sobretot, perquè la difusió de la mostra en els mitjans de comunicació s’hi ha incrementat moltíssim.” De la mateixa manera, Ginestar també destaca que “el poble va acceptant cada cop més la mostra anual i cada volta m’aparen més pel carrer i em demanen que no ho llevem tan prompte, que deixem l’exposició uns quants dies més”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada